RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nyhetsbyrå: Lokføreren vedgår menneskelig svikt

Madrid (NTB-DPA): Lokføreren som førte toget som sporet av ved Santiago de Compostela i Spania forrige uke, sier at ulykken skjedde på grunn av menneskelig svikt.

Det melder det spanske nyhetsbyrået Efe, som siterer kilder som kjenner godt til utviklingen i etterforskningen.

Søndag ble lokføreren Francisco José Garzón Amo løslatt etter å ha møtt i forhørsretten. 52-åringen er nå siktet for 79 tilfeller av uaktsomt drap. Han har blitt fratatt passet og må møte ukentlig i retten.

Lokføreren skal ha fortalt at det ikke var tekniske problemer som var årsaken til ulykken, men at han var så distrahert at han mistet oversikt over ruten. Han fortalte en dommer som etterforsker saken søndag at han kjørte i 190 kilometer i timen gjennom kurven der fartsgrensen var 90.

Føreren hadde ikke fått med seg at han måtte sakke farten i tide, og da han bremset var det for sent. Tallet på døde etter ulykken steg søndag til 79, etter at en amerikansk kvinne døde av skadene hun fikk.

I katedralen i den verdensberømte pilegrimsbyen Santiago de Compostela skal det holdes en minnemarkering klokken 19 mandag kveld. Statsminister Mariano Rajoy og kronprins Felipe vil delta under markeringen, sammen med flere andre statsråder og tusenvis av sørgende. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere