*Nettavisen* Nyheter.

Nyhetsredaktøren slutter i Kanal4

Kanal4 mister sin nyhetsredaktør før kanalen har kommet på lufta. Kun få uker etter ansettelsen har Lars Kise valgt å trekke seg fra stillingen.

03.09.03 13:57

Lars Kise ble hentet inn til Kanal4 fra stillingen som nyhetsredaktør i Telemarksavisa i juli. Onsdag sendte kanalen ut en pressemelding om at Kise likevel ikke tar jobben.

To versjoner
–Etter en helhetsvurdering av min situasjon har jeg valgt å ikke tiltre stillingen. Jeg ønsker å presisere at jeg har stor tro på at Kanal4 vil nå målet om å bli en relevant og vektig nyhetsformidler i Norge, sier Kise.

Ifølge Journalisten.no skriver Kise i en intern e-post til de ansatte i Telemarksavisa at forholdene har forandret seg siden han takket ja til jobben. Kise ble ansatt i Kanal4 før TV 2 kjøpte seg inn i radiokanalen. Siden oppkjøpet har det blant annet vært usikkerhet knyttet til hvor stor nyhetsproduksjon Kanal4 vil ha i egen redaksjon.

Må på ny jakt
Dermed står radiokanalen, som er i ferd med å bygge opp staben, uten nyhetsredaktør knappe fire måneder før de går på lufta.

– Det er leit at vi likevel ikke skal samarbeide med Lars Kise, og vi ønsker ham lykke til når han nå skal finne seg nye oppgaver, sier kanalsjef Arne Krumsvik.

Krumsvik sier de vil ansette ny nyhetsredaktør i løpet av to uker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.