*Nettavisen* Nyheter.

Nynazist mistenkt for drap i Arizona

Gilbert (NTB-Reuters): Politiet i Arizona sier at en kjent leder for en privat grensemilits og antatt nynazist var mannen som torsdag drepte fire mennesker og deretter begikk selvmord.

Ifølge politiet drepte Jason Todd Ready, kjent som J.T., sin kjæreste, hennes datter, datterens kjæreste og deres 15 måneder gamle datter før han rettet våpenet mot seg selv i Gilbert, en forstad til Phoenix

Kjærestens 23 år gamle datter, som arbeidet på en Wendy's-restaurant, var i ferd med å flytte ut av morens hjem på grunn av uoverensstemmelser med Ready.

Ready sto bak U.S. Border Guard, en privat milits i Arizona som ble opprettet for å hindre mexicanere og andre innvandrere i å ta seg over grensa.

Han hadde årelange forbindelser til nynazistiske grupperinger i USA, sier borgerrettsorganisasjonene Anti-Defamation League og Southern Poverty Law Center på sine nettsider.

På Border Guards nettside sa Ready at USA var under angrep langs grensa, og han gikk inn for å drepe mexicanere som kom over grensa, og minelegge hele grenseområdet. På ekstremistiske hvite nettfora har han skjelt ut jøder og «negroid innvandring».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.