RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nynazistisk parti på tredjeplass i Hellas

Sist oppdatert:
Det nynazistiske partiet Gyllen daggry ligger på tredjeplass etter søndagens valg i Hellas, trass i at store deler av partiledelsen er i fengsel.

Før opptellingen er over hadde Gyllen daggry 6,4 prosent av stemmene og ligger dermed an til 17 eller 18 mandater i nasjonalforsamlingen. Gyllen daggry ligger litt foran sentrumspartiet To Potami med litt under 6 prosent.

To Potami, som er tilhenger av eurosonen, har tilbudt seg å være partner for venstrepartiet Syriza dersom Syriza ikke sitter igjen med rent flertall når fintellingen er over.

Om Syriza ikke skulle greie å danne regjering, går turen videre til partiet med nest flest stemmer, som er det konservative Ny demokrati, og deretter til det med tredje flest stemmer, som altså ser ut til å bli Gyllen daggry.

Syriza har gjort det klart at de ikke vil inngå samarbeid med noe parti som støtter EUs kriseprogram. Samtidig har det partiet som kanskje står Syriza nærmest, nemlig kommunistpartiet KKE, gjort det klart at de ikke vil være partner for Syriza.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere