*Nettavisen* Nyheter.

Nyopererte Bjørn Vidar ble avvist

Foto: Per Stokkebryn (Romerikes Blad)

Nyopererte og pleietrengende Bjørn Vidar Granlund (64) hadde avtale om rehabiliteringsplass, men ble avvist. Han ble henvist til et motell som er under oppussing.

08.07.13 08:38

– Det var avtalt at jeg skulle til rehabilitering. Da jeg forsto hvor de ville plassere meg, begynte jeg rett og slett å gråte, sier Granlund til Romerikes Blad.

64-åringen fra Jessheim, som for tiden ikke har noe botilbud, opplevde det som å bli satt «på gata» av Ullensaker kommune.

Da Romerikes Blad møtte Bjørn Vidar Granlund og datteren Siv-Tove Granlund i går formiddag, visste han ikke hva slags tilbud han ville få.

– Kanskje jeg må sove under jernbanebrua, sa Granlund.

Så ille gikk det ikke. Senere på dagen ordnet kommunen inntil videre med plass på Herregårdshuset Dal i Mogreina, der han også vil få hjemmesykepleie.

Skulderprotese
Det var for vel to uker siden Bjørn Vidar Granlund skled i trappa i oppgangen der han bodde. Skulderen ble knust og nesa brukket.

Ved sykehuset ble det fastslått at han hadde behov for skulderprotese. Granlund fikk rehabiliteringsplass ved Gjestad Bo- og Aktivitetssenter på Jessheim i påvente av operasjon ved Ahus.

Operasjonen fant sted tirsdag. Skulderprotese ble satt inn.

– Det betyr at han vil være pleietrengende en god stund framover, da han verken kan kle på seg selv eller lage mat, sier Siv-Tove.

Torsdag ble faren skrevet ut av sykehuset, i trygg forvissning om at han skulle tilbake til Gjestad.

Følges opp
– Det var gjort avtale fram til 10. juli, sier Granlund og datteren.

Ved Gjestad hadde de en annen oppfatning, og den nyopererte og pleietrengende mannen ble i stedet sendt til Gardermoen Airport Apartment.

Far og datter er samstemte om at det ikke var noe egnet sted for ham.

– Motellet er til og med under oppussing, ikke spesielt gunstig for en som trenger ro, sier Siv-Tove.

– Dama fra hjemmesykepleien sa: «Jeg har vakt i morgen kveld også, men jeg håper jeg slipper å se deg her da», sier Bjørn Vidar.

Det slapp hun, og far og datter er glade for at han kommer til et roligere sted.

– Men han skulle absolutt ha vært et sted der han kan følges opp kontinuerlig fram til han kan klare seg selv. Kommunen har da også innrømmet at de har gjort en feil, at han skulle tilbake til Gjestad. Men nå var det ikke lenger ledig plass til ham, sier Siv-Tove Granlund.

– Forstår frustrasjonen
Konstituert rådmann Hanne Espeseth sier at hun brukte mye av gårsdagen til å undersøke hva som har skjedd i denne saken.

– Jeg kjenner ikke til bakgrunnen og om vi har gjort noen feil. Vi har hatt fullt fokus på å finne en løsning for helga, og jeg er fornøyd med at vi har lykkes med det.

– Jeg forstår at saken har vært utfordrende for Granlund og hans pårørende, og vi skal gjennomgå våre rutiner, sier Espeseth.

Les flere saker fra Romerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.