Gå til sidens hovedinnhold

Nysgjerrig besøk på Karlsrud - fredag 4. mars

Kristin Halvorsen og Kari Pahle fra Sosialistisk Venstreparti lot seg imponere av elever og ansatte da de besøkte Karlsrud skole på onsdag.

Onsdag hadde flere klasser på Karlsrud skole besøk av stortingsrepresentant og SV-leder Kristin Halvorsen og bystyremedlem for Sosialistisk Venstreparti Kari Pahle.
I siste den klassen de besøkte var det spansk på timeplanen, og elevene sang La Bamba for de to kvinnelige politikerne som var tydelig imponerte. Halvorsen og Pahle takket pent for seg da de satte kursen mot en samtale med skolens personale, mens klassen klappet for besøket.
Vi er her for å se hvordan skolen jobber med aldersblanda grupper og tilpasset undervisning for den enkelte, sier Kristin Halvorsen til Nordstrands Blad.
Har du inntrykk av at dette er noe som virker?
Barna har en arbeidsstil der de jobber veldig konsentrert i grupper. Det er en rolig skole hvor ungene har mye selvdisiplin, sier Halvorsen.

Mestring

Vi har møtt mange elever som har uttrykt glede over ansvar for egen læring, sier Kari Pahle, som leder Kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre. De to SV-politikerne er også imponert over hvor lite de unge lar seg merke med politikerbesøket. Klassene virker rolige, mener de.
Som lokal skolepolitiker er det kjekt å se en gammel skole oppusset med nye og morderne lokaler, skryter Pahle.
Det er artig å se samarbeidet på tvers av aldersgruppene, og å se at ungene jobber så målrettet mot læringsmålene de har fått i de ulike fagene, sier Halvorsen.
Har du i løpet av besøket her på Karlsrud fått enda mer lyst til å bli utdanningsminister ?
Jeg melder meg ikke på noen statsrådkamp, men intet er mer viktig enn å arbeide med barns mestring og lærelyst, sier Kristin Halvorsen med et smil. De to SV-politikerne brukte fire timer på skolebesøket.
Det er artig å få være på en skole over tid, ikke bare si hei og haste videre, understreker Halvorsen. De to poltikerne uttrykte glede for å ha fått se to utdrag fra skolekonserten de eldste Karlsrud-elevene hadde for et par uker siden. Så bar det videre til møte med en gjeng engasjerte skoleansatte.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen