Gå til sidens hovedinnhold

Nyt dagen og morgendagen!

For i helgen bøtter det ned - i alle fall noen steder.

Før regnværet slo til tirsdag ettermiddag, var det mange som sugde til seg de siste solstrålene. Deretter fulgte lyn, torden, hagl og regnbyger senere på ettermiddagen.

Mange fortalte at de håper på knallvær under Øyafestivalen, men skal vi tro meteorologenes værvarsel kan det fort bli en våt opplevelse.

- Skal du gå tørrskodd på festival vil jeg værmessig anbefale torsdag og fredag. Både onsdag og på lørdag blir det en del regn på Østlandet. De siste 24 timene har det falt 25 millimeter regn på Blindern, noe som er ganske mye, sier Storm-meteorolog Roar Inge Hansen til Nettavisen.

Likevel fins det et lyspunkt.

- Det vil trolig slutte å bøtte ned onsdag kveld, og det ser ikke ut til å bli verken lyn eller torden, sier Hansen.

Kaldere enn normalt
I tillegg til Østlandet vil også Sørlandet og Vestlandet få en del regnbyger i løpet av dagen. Temperaturene er det heller ikke mye å skryte av.

- Temperaturmessig ligger vi lavt i forhold til årstiden. På Østlandet og Sørlandet vil ikke temperaturen overstige 20 grader, mens den kryper ned mot 10 – 12 grader lenger nordover, opplyser Hansen.

Torsdag og fredag kommer en høytrykksrygg mot oss som vi gi opphold og fint vær i Sør-Norge og Midt-Norge. Nord-Norge vil få regnbyger.

- Dette vil snu i helgen, da vil det bli mer nedbør på Østlandet og Sørlandet, mens det blir bedre i Nord-Norge. Alt i alt får vi en ustabil uke med mye forskjellige typer vær, opplyser meteorologen.

Les også: 23 grader i badevannet!

Sjekk pollenvarsling her

- Bryr oss ikke
- Vi tar hver dag som den kommer og håper de siste feriedagene blir solfylte, sier Adi Meheljic (28) til Nettavisen, da Nettavisen tirsdag ettermiddag besøkte byens grønne lunger i Oslo rådet fortsatt feriefølelsen.

Sammen med to kamerater har han rigget seg til i St. Hansparken i Oslo tirsdag ettermiddag.

- Det har vært bedre somre tidligere, men vi klager ikke. Forrige uke var det utrolig fin, sier han.

- Vi har egentlig vært mest på Huk, men la oss her fordi vi fryktet det kom til å begynne å regne, skyter kamerat Henrik Kåsin Vagen (23) inn.

- Håper de tar feil
Henrik Beddari Løvlien (25) håper meteorologene tar feil i sine spådommer.

- Jeg syns det har vært veldig mange rare og dårlige spådommer i sommer og tar en dag av gangen. Ingen av oss planlegger etter værvarselet. Vi håper det blir fint vær på Øyafestivalen og kunne gått tenkt oss å dra på lørdag, sier han.

Minutter etter Nettavisen pratet med kompisgjengen, begynte det å hølje ned. Siden har det ikke stoppet.

Slik så det ut på Øya-området ved 14.30 tiden onsdag:

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget