Gå til sidens hovedinnhold

Nyt finværet i helgen – for det kommer ikke til å vare for alle

Trønderne kan gå inn i helgen med et smil om munnen. Det samme kan nordlendingene. Verre er det for sørlendingene.

Mange steder i Sør-Norge blir det ikke så alt for ille vær utover fredagen. Titter solen frem på Sørlandet eller Vestlandet bør du være rask med å utnytte den, for det kan fort snu.

– Natt til fredag kom det inn et lavtrykk som passerte sør for Norge. Det førte til litt regn og skyer lengst sør i Sør-Norge, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ranveig Eikill til Nettavisen.

Les også: Meteorologen: Noterte 29,4 grader tirsdag - nå blir det enda varmere

Utover dagen vil dette høytrykket bevege på seg, sier meteorologen.

– Høytrykket flytter seg litt lenger nordover, så da blir det regn, særlig på Sørlandet, men det forflytter seg også til Vestlandet utover dagen, Eikill.

Strålende sol og varmt lørdag

– Ellers blir det ganske fint i resten av Sør-Norge på lørdag. Nord i Innlandet og på Østlandet blir det bra vær. Spesielt Trøndelag ser ut til å få veldig fint vær, sier hun.

Lørdag kan det bli styggvarmt for trønderne. Helt opp mot 30 plussgrader i Trøndelag.

Les også: Oslos nye «sydenstrand» åpnet i dag

Sørlendingene og vestlendingene må derimot pakke bort solkrem og badehåndkle for nå, for der blir det regn.

– Fremdeles vil det være litt regn på Vestlandet og Sørlandet lørdag. Lavtrykket trekker seg litt lenger nord i Vestland fylke, men det holder seg fint i Midt-Norge.

Braker løs på søndag

For selv om de aller fleste ser ut til å få oppholdsvær i Sør-Norge i helgen, utenom Vestlandet og Sørlandet, så kan pipen få en annen lyd søndag.

Da har Meteorologisk institutt sendt ut gult farevarsel for lyn og torden på Østlandet, i Vestland fylke og i Møre og Romsdal.

– Det gule farevarselet gjør seg gjeldende fra søndag av. Da kan det komme regnbyger i fra øst, som brer seg vestover utover dagen, sier meteorologen.

Så bor man på Østlandet bør man bruke fredagen og lørdagen godt. Søndag kan tordenværet dukke opp.

– Ser ut som det kan komme endel regnbyger og torden inn på søndag. Regnbygene vil først være øst i Sør-Norge, så beveger det seg vestover. På formiddagen i øst, så utover dagen på Vestlandet, sier meteorologen.

Les også: Norske klimagassutslipp er lavere enn antatt

Strålende sol i nord

Nordlendingene kan smile hele veien til solstolen i helgen, for etter at det som er av skyer forsvinner fredag, blir det sol, sol, sol.

– I Nord-Norge blir det en veldig fin helg. Det er litt skydekke fredag, som kommer i form av lave skyer langs kysten, men det ser ut som disse skal forsvinner i løpet av helgen når høytrykket beveger seg litt nordover, sier hun.

Fryse vil man heller ikke gjøre i Nord-Norge i helgen. På det varmeste kan gradestokken matche flere sydendestinasjoner.

– Det vil også bli ganske høye temperaturer. God over 25 grader i indre strøk. I Troms og Finnmark vil det bli aller varmest på søndag. Temperaturen vil holde seg høy også i starten av neste uke, sier Eikill.