RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nyt finværet nå - snart er det over

Foto: Heidi Schei Lilleås (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Med mai kommer det regnvær og synkende temperaturer.

Store folkemasser har funnet veien til de mange parkene i Oslo lørdag. På St. Hanshaugen i Oslo yrte det av folkeliv lørdag ettermiddag.

Strålende sol
Flott vårvær frister mange til å møtes i parken for å grille og kose seg i sola

Denne aprilmåneden har vært rekordvarm. Lørdag klokka 17.00 ble dagens høyeste temperatur målt til 21 grader i Byglandsfjord i Aust-Agder.

Les også: Slik varsler de sommerværet - i april

Blir kaldere
Men når maigjør sitt inntog, kan det være slutt på superværet for en periode. Meteorologen kan nemlig ikke love så godt værmeldinger som vi har vært bortskjemt med i lang tid.

- Nå kommer det til å bli noe kjørligere framover, forteller meteorolog Roar Teigen i StormGeo til Nettavisen.

Fra 20 til 10 grader
For Østlandets del, hvor enkelte deler har hatt sol nesten hver dag den siste uka, vil temperaturene synke drastisk fra søndag.

- For eksempel vil temperaturene i Oslo tippe ned mot 10 grader i morgen, skydekke vil bli mer variabelt og det er fare for regnbyger, forteller han.

Sjekk hvordan været blir der du er her

Overskyet
Dette vil vare utover i neste uke.

- Temperaturene på Østlandet vil ligge mellom 9 og 12 grader, det vil variere etter hvor mye skyer det er på himmelen. Jeg vil ikke kalle dette dårlig vær, man vil også få perioder med sol, og vi har tross alt bare kommet til mai, fortsetter meteorologen.

Best i vest og på midten
Vestlandet og Midt-Norge er neste ukes værvinnere.

- Vestlandet får stort sett pent vær, men det vil bli litt lavere temperaturer enn det har vært de siste dagene. De 20 varmegradene vi har hatt vil synke til rundt 13-14 grader. I Midt-Norge vil det også bli bra vær der, men det er fare for enkelte regnbyger, sier Teigen videre.

Når det gjelder Nord-Norge er det sørligere deler av Nordland som vil få best vær.

- Det kan komme enkelte regnbyger og været kan bli noe halvskyet, men det vil også bli noe sol. Temperaturene vil variere fra 2–3 grader til 10–12 grader sør i landsdelen, sier Teigen videre.

- Kan bli en fin sommer
- Vil det fine været vi har hatt i april føre til vi får dårlig vær i sommer?

- Det nytter det ikke å spekulere på. Det fungerer ikke slik at hvis det er fint vær i april, så vil vi ikke få godt vær i juli. Det kan bli en fin sommer, men det vet vi dessverre ikke så mye om ennå, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere