*Nettavisen* Nyheter.

Nyt helgen, snart kommer regnet!

OLAF RYES PLASS: Solen skinte i Oslo idag. Nyt helgen. Go'været er snart over. Foto: Thor Benjamin Brekken

Et lavtrykk er på vei inn over landet, så nyt finværet mens du kan.

02.07.10 14:51

Klar for helg og kanskje ferie? Fredag er det godt og varmt i store deler av landet, og Sør-Norge kan regne med OK sommervær i helga. Men fra mandag ser det mørkere ut.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

Lange perioder med opphold
Natt til lørdag får vi et nedbørsområde som passerer over Vestlandet og Trøndelag, men helgen byr på lange perioder med opphold, men litt kaldere vær i store deler av Sør-norge. Det er finere i dag og det var finere i går enn det kommer til å bli i helgen. Men det er tross alt overkommelig sommervær i vente for Sør-Norge til helgen, trøster Storm-meteorolog Martin Grønnevet.

I nord venter Storm-meteorologen ganske bra vær lørdag og søndag, men det kan bli litt regn i Nordland lørdag og i indre strøk av Troms og Finnmark søndag.

Mørke skyer i horisonten
Fredag formiddag sitter værmannen og ser på satelittbilder som viser at mørke skyer er på vei.

- Mandag blir en skikkelig grisedag med regn over stort sett hele landet. Østlandet, som nå har hatt temperaturer på 20-tallet, vil merke at det blir kaldere, rundt 15 grader.

Lavtrykket kommer inn rett nord for Stad. Det sveiper gjennom hele Sør-Norge, Trøndelag og og Møre og Romsdal og leverer godt med regn.

Skiftende værtyper
- Utover i neste uke vil det nok fortsette med regn og regnbyger på Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge, mens Østlandet kanskje er litt mer beskytta. Men trenden er nok fortsatt skiftende værtyper så langt jeg kan se, sier Grønnevet.

De høyeste temperaturene fredag er det Vestlandet og Midt-Norge som kan by på med 24 varme grader på Sola klokka 09. Her kan gradestokken komme til å krype over 25 grader i helga. Men det er lummert vær, og varmen kan få følge av regn og torden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.