*Nettavisen* Nyheter.

Nyt sola mens du kan

I dag er siste dag med sol og blå himmel på en stund. I natt kommer regn, kanskje sludd. Og til helgen kommer restene av orkanen Wilma.

Bergen bades i dag i sol fra skyfri himmel. Det vil holde seg kaldt og solfylt også utover ettermiddagen, før et lavtrykk kommer inn over oss til natten.

- Det kommer nedbør i løpet av natten. Vi får muligens sludd først, men dette går over til regn etterhvert, sier meteorolog Åse Heilund Midttun i Storm Weather Center til ibergen.no.

Temperaturen vil være på rundt 5-6 grader midt på dagen i morgen. Tidligere på dagen er det lavere temperatur, og meteorologen vil derfor anbefale at man vurderer å legge om til vinterdekk.

- Det er ikke sikkert det kommer sludd i Bergen sentrum, men skal man bare litt opp i høyden, vil man nok få sludd. Jeg ville i alle fall vurdere veldig sterkt å ha vinterdekk på bilen, sier Heilund Midttun.

Lavtrykk i kø
Tirsdag vil bli ganske fuktig, før en svak høytrykksrygg passerer onsdag. Det vil fortsatt komme noen byger, men innimellom vil vi også få se solen, er lovnaden fra Storm-meteorologen. Temperaturen vil ligge på mellom 5 og 10 grader onsdag.

Torsdag kommer imidlertid et nytt lavtrykk inn over oss.

- Det blir ganske fuktig luft, og en del vind. Både torsdag og fredag vil gi nedbør og sterk vind, opptil kuling, fra sør.

Trøsten er at det blir adskillig mildere enn det er i dag. Både torsdag og fredag kan vi få opptil 15 grader i Bergen.

Wilma på vei
Lørdag passerer igjen en svak høytrykksrygg. Dermed blir det kanskje en del opphold og brukbart vær lørdag, men dessverre er det kortvarig.

- Det svake høytrykket ser litt puslete ut mellom to kraftige lavtrykk, sier meteorologen.

For søndag kommer restene av orkanen Wilma inn over oss. Det fører med seg gjennomgående fuktig vær både søndag og mandag, med sterk vind fra sør.

Også disse dagene blir det mildt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag