Storm-meteorolog Roar Teigen har én faglig anbefaling for helgen; kom deg ut og nyt sola.

Det kan nemlig ta sin tid før du får solgløtt på Østlandet.

Da blir det bedre lenger nord i landet.

Mer om det siden.

Bra i helgen
Helgen byr nemlig på de siste solstrålene på sør- og Østlandet for en tid.

– Det er mye bra vær i Sør-Norge og på Østlandet akkurat nå, men det er fare for regn og torden utover kvelden slik det var i går. Trøndelag og Nordland har også veldig mye fint vær i dag, mens det er mer skyet vær og utrygt for regn i de to nordligste fylkene. Det kommer imidlertid ikke til å bli mye nedbør. Morgendagen vil stort sett by på samme værtype som i dag, men med litt mer skyer og fare for torden på Østlandet, sier Teigen til Nettavisen.

Våt fornøyelse
Så er det slutt på tropenetter og varmerekorder for denne gang. Neste uke melder nemlig Teigen om lavtrykksområde over Skandinavia.

– Det kommer ikke til å bli det været vi har vært vant til i de sørlige og østlige delene av landet den siste tiden. Lavtrykket kommer til å bli gi en del regnbyger utover uken, det kommer til å bli skyet og temperaturen kommer til å falle til rundt 17 til 20 grader.

Midt-Norge må også regne med en del bygevær utover neste uke.

Sol i Nord
Gladmeldingen kommer imidlertid for Nordland og Troms. De har slitt med dårlig vær i lengre tid, men nå ser det ut til at sommeren lister seg inn også i disse fylkene.

– I de vestlige delene av Nord-Norge ser det ut til å bli fint vær med lite nedbør og lengre perioder med sol. Også i de østlige delene blir det en del sol, men her må man også regne med mer skyer og perioder med regn. Temperaturene kommer til å ligge på mellom 12 og 15 grader, sier Teigen.