RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Trond Lepperød

Nyter pinsen med piknik i parken

Sist oppdatert:
Pinsehelga ble innledet med strålende sol over store deler av landet, og nordmenn lot seg ikke be to ganger.

Meteorologene hadde varslet en strålende innledning på pinsehelga for nordmenn flest, og værvarslene ble ikke gjort til skamme. På målestasjonen Kotsøy, en holdeplass på Rørosbanen i Midtre Gauldal kommune i Sør-Trøndelag, var det klokka 14 pinseaften 29 grader, melder Trønderbladet på nett.

Norges varmeste
- Det er den høyeste temperaturen som er målt i dag. Deretter følger Trysil med 27,1 grader og Rena med 26,9 grader. Men mange steder har hatt temperaturer over 25 grader, sier vakthavende meteorolog Inge Johannessen i Storm Weather Center til Nettavisen.

Dermed var pinseaften en super sommerdag fra Kristiansand i sør til Trondheim i nord. I de nordligste fylkene var det ikke fullt så sommerlig, selv om temperaturene var behagelige. Bodø kunne skilte med nesten 17 grader.

Pause fra eksamenslesing
- Det nærmer seg eksamen med stormskritt, men denne dagen hadde vi planlagt å være ute, sier studentene Anders Årdahl (25), Charlotte Schlegel (24), Ole Martin Reime (27) og Live Andrea Meløy (22), som Nettavisen treffer i Botanisk hage i Oslo.

Der hadde ungdommene fra Vestfold og Telemark slått seg ned på plenen med piknikkurv og kald drikke og nøt sommervarmen og en etterlengtet pustepause fra studiene.

- Blir det langhelg utendørs?

- Nei, for min del er det tilbake til lesesalen i morgen, sier Anders med et sukk. De andre nikker.

Hvordan blir været hos deg? Sjekk ditt vær her

Se værvarsel på met.no her

Årets første bad
Mange benyttet helgen til å ta årets første bad.

– Oioioi, det var kaldt. Men det var jo veldig forfriskende og deilig også, uttalte Maria Lyngsnes og Ingrid Waldeland til Stavanger Aftenblad etter et hopp fra stupebrettet på pinsens første dag. Stavanger hadde over 18 grader, men i vannet var det neppe mer enn 10.

Kaldfront kommer krypende
Fra mandag og senest tirsdag må de fleste regne med langt mindre sol og varme. Da kommer en kaldfront krypende inn fra Norskehavet. Den er ventet å komme inn over Møre og Romsdal og Trøndelag og gå sakte sørover.

- Det blir nok ikke mer enn 15-16 grader makstemperatur utover i midten av neste uke, så det blir betydelig kaldere, sier Johannessen til Nettavisen lørdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere