*Nettavisen* Nyheter.

Nytt angrep mot baptistkirke i Jerusalem

Jerusalem (NTB-Reuters-AFP): En baptistkirke i de sentrale delene av Jerusalem er igjen tilgriset med dødstrusler og antikristne slagord. Angrepet mot kirken er det andre i sitt slag denne måneden, og politiet tror ultranasjonalister kan stå bak.

Ordene som ble malt på kirken i et boligområde i det jødiske Vest-Jerusalem var skrevet på hebraisk, opplyste politiets talsmann Micky Rosenfeld mandag. Blant slagordene var «Død over kristendommen» og «Vi skal korsfeste dere».

- Våre etterforskere gransker en sterk mulighet for at denne tilgrisingen var nasjonalistisk motivert, men hittil er ingen arrestert, sa Rosenfeld. Flere biler som sto parkert på kirkens område, hadde fått dekkene skåret opp, trolig av de samme folkene som malte slagordene.

- De som gjorde dette, vet hva de holder på med, de forsøker å trekke kristendommens grunnleggende verdier i tvil. Vi er rystet, og ber myndighetene pågripe de skyldige så raskt som mulig, sa baptistkirkens talsmann Chad Knight.

For en uke siden ble arabiskfiendtlig graffiti smurt utover veggene på en skole i Jerusalem der det undervises både på hebraisk og arabisk. Blant slagordene som ble brukt var «prislapp», et uttrykk som brukes om aksjoner mot arabere begått av ytterliggående israelere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag