RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt angrep på tysk pant

Sist oppdatert:
Lederen for det konservative partiet CDU, Angela Merkel, mener den tyske panteordningen er altfor komplisert, og åpner for å fjerne hele panten. Miljøvernminister Jürgen Trittin (bildet) reagerer kraftig
Etter at striden om panteinnføring i Tyskland i det siste halve året har beveget seg ned på tekniske detaljer og juridiske spissfindigheter, braker den nå løs på politisk toppnivå igjen.

Angela Merkel, som leder det konservative opposisjonspartiet CDU, går nå ut mot panteordningen som er innført, og mener den er alt for komplisert.

Dette får miljøvernminister Jürgen Trittin fra De Grønne til å tenne på alle pluggene. Han mener det er de konservative som har skylden for at ordningen er blitt full av kompliserte kompromisser.

Merkel, som selv tidligere har vært miljøvernminister, viser til Østerrike, hvor hun mener gjenvinning fungerer godt uten pant.

- Folk kaster glass eller bokser i containeren, og det blir gjenvunnet helt uten bokspant, med alle dens merkelige reguleringer, sier Merkel i et intervju med avisen Welt am Sonntag.

Trittin mener dette vil føre til den samme situasjonen som før i Tyskland, nemlig at bokser og engangsflasker tar over for gjenbruksflasker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere