RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt avslag for Nedas familie

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Hege Tannæs-Fjeld): Utlendingsnemnda har gitt Neda Ibrahim (12) og hennes familie et nytt avslag. Innvandringsregulerende hensyn veier tyngre enn barnas tilknytning til Norge.

Neda Ibrahim (12) og familien hennes ble sendt til Jordan i juni, etter å ha bodd ti år i Sandnes i Rogaland. Mandag fattet Utlendingsnemnda (UNE) et nytt vedtak i saken, etter at Oslo tingrett 8. november opphevet det forrige vedtaket fra nemnda.

- UNE har bestemt seg for ikke å anke dommen. UNE har i stedet truffet et nytt vedtak, med samme hovedkonklusjon som i tidligere avgjørelser, det vil si at familien ikke får asyl eller opphold på humanitært grunnlag i Norge, opplyser direktør i UNE, Ingunn-Sofie Aursnes til NTB.

- Selv om barnas tilknytning gjennom langvarig opphold og det samlede hensyn til barnas beste tilsier at det gis en oppholdstillatelse, har UNE kommer til at de innvandringsregulerende hensynene veier tyngre i denne saken, sier UNE-direktøren.

- De innvandringsregulerende hensynene handler blant annet om at foreldrene oppga falsk identitet da de kom til Norge og at de holdt fast ved disse identitetene i mer enn ni år, legger Aursnes til. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere