RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt «Bioshock» annonsert!

Sist oppdatert:
Denne gangen laget av folkene som virkelig kan det.

Irrational Games annonserte torsdag at prosjektet bak kodenavn Icarus skulle avsløres torsdag kveld. Prosjektet er et nytt «Bioshock»-spill, og «Icarus» er ikke et tilfeldig valgt navn.

I gresk mytologi er Icarus sønnen til den mektige håndverkeren Daedalus. Han forsøker å flykte fra Hellas med vinger faren har snekret sammen. Dessverre flyr Icarus for nærme solen, og styrter i døden. Og riktig nok, i «BioShock Infinite», som spillet heter, forlater vi våte Rapture og tar turen opp i skyene i det som nok en gang er et førstepersons skytespill.

Byen i himmelen har fått navnet Columbia, året er 1912.

Mer fra Gamer.no:

Columbia ble til som et svevende symbol på amerikanske idealer da USA ble en verdensmakt. Dette var en håpets by, men det endret seg plutselig da den forsvant inn i skyene og ble borte.

Spilleren tar rollen som tidligere Pinkerton-agent Booker DeWitt. Han er sendt til byen for å redde unge Elizabeth, som har vært fanget der siden barndommen. Han får et forhold til henne som også bedrer hans slåssegenskaper, dermed må de komme seg vekk sammen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vi synes det er veldig spennende å utvide «BioShock»-verdenen, dette er en av industriens mest kritikerroste og elskede spillmerker, forteller sjef for 2K Games, Christoph Hartmann i en pressemelding.

Spillskaper Ken Levine fortsetter:

- Med «BioShock Infinite» hadde vi ingen «hellige kuer». Dette spillet er både trofast til det folk elsket med de forrige spillene, men samtidig ikke redd for å sette spørsmålstegn ved en hver antagelse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Irrational Games har allerede lagt ned mye arbeid i sitt nye hjertebarn.

- Vi måtte bygge en helt ny spillmotor for å kunne utforske Columbia. For å puste liv i Elizabeth lagde vi et helt nytt system for animasjon og kunstig intelligens. Det eneste spillerne kan være sikker på er at reglene i «BioShock»-universet kommer til å endres, sier Levine.

«BioShock Infinite» skal etter planen slippes i 2012 på Xbox 360, PlayStation 3 og PC. Vi håper å få kikket på det brennkvikt.

Se annonseringstrailern til «BioShock Infinite»:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere