RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt bulkrederi måtte senke prisen

Sist oppdatert:
Bulkrederiet Eagle Bulk Shipping er neste rederi ut på Wall Street, og likhet med andre som har bulkrederier som har gått til det amerikanske markedet i det siste, måtte Eagle kutte emisjonskursen
Eagle Bulk Shipping hadde indikert et kursintervall på 16 til 18 dollar for emisjonen av 13,25 millioner aksjer, men det ble ifølge TradeWinds klart de siste par dagene at dette var over det markedet var beredt til å betale.

Emisjonen ble i går satt på satt på 14 dollar, som var i nedre enden av det ny emisjonsintervallet., men Eagle skal ha dekke opp noe av emisjonsbehovet med å utstede 1,2 millioner aksjer utover planlagt antall. Det gir et bruttoproveny på rett over 200 millioner dollar mot målet på 225 millioner dollar.

Det er ventet at Eagle Bulk vil bli notert på Nasdaq fredag denne uken etter.

Reduksjonen i emisjonskursen betyr at trenden mot tøffere prising av yielden bulkrederiene må ut med har fortsatt. I forhold til indikert utbytte gir emisjonskursen et utbyttenivå på 17 prosent. For en måned siden gikk bulkrederiet Aries på børs etter kutt i kursen med en utbytteyield på 15 prosent.

Eagle har en flåte på 11 capesize-bulkskip som alle er dekket opp med kontrakter som vil gi et kvartalsmessig utbytte på 60 cent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere