*Nettavisen* Nyheter.

Nytt datavirus spres i rekordfart

Bagle-ormen fortsetter å plage internettbrukere verden over. Denne gangen er det avleggeren Bagle.U som spres, og det går raskt. TV 2 Nettavisen viser deg hvordan du fjerner ormen.

26.03.04 13:30

Ormen spres gjennom vedlegg i e-poster, kjennetegnet av en tom emnelinje og ingen beskjed i selve e-posten. Vedleggets navn er bare en rekke av tilfeldige bokstaver.

Bruker du Windows 2000, 95, 98, ME eller XP, er du utsatt for angrep fra Bagle.U. Ormen åpner en bakdør på infiserte PC-er, noe som gjør at en hacker kan ta over PC-en din og for eksempel bruke den til masseutsendelse av spam eller angrep på nettsider. En vanlig PC-bruker trenger ikke å merke noe til at PC-en er overtatt.

Gir ut adressen din
Når den vedlagte filen åpnes, åpnes Microsoft-spillet Hjerter. Ormen søker deretter gjennom PC-en din for å finne e-postadresser den kan sende seg selv videre til.

Bagle.U åpner også en bakdør på det infiserte systemet, og kobler seg opp til en nettside hvor den forteller hvilken IP den kommer fra. Dette gjør det enkel for den som har programmert ormen å finne de PC-ene som er infiserte.

Slik fjerner du udyret.
Er du allerede blitt infisert, er dette måten å bli kvitt Bagle.U på:

- Start opp PC-en på nytt i safe modus. Når du skrur av PC-en får du et valg om å starte på nytt i safe modus. Kjører du XP får du ikke dette valget, da må du holde inne f8 under oppstart for å aktivere denne modusen, før Windows starter.

Safe mode betyr at maskinen laster minst mulig drivere og programmer ved oppstart, slik at dersom det er noe feil med disse, kan du rette opp det hele.

- Stopp prosessen: "gigabit.exe" i jobblisten. Du får opp jobblisten ved å trykke Ctrl + Alt + Delete, og trykk på fliken merket "prosesser".

- Slett følgende fil: % Windows System Mappen %\gigabit.exe

- Velg deretter start -> kjør. I feltet som dukker opp skriver du " regedit" og trykk ok.

- Find nøkkelen: "H KEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" og slett: "gigabit.exe"

- Start opp PC-en på nytt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag