RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt dollardykk

Sist oppdatert:
Frykt for mer dårlig nytt fra USA presser valutaen videre.
Kronen viser muskler og er nå nær rekord mot dollar.

Mandag formiddag koster en amerikansk dollar 5,5100 kroner. Ifølge Reuters har ikke kronen vært så sterk siden september 1992.

Den amerikanske dollaren svekket seg videre mot euroen og EURUSD er nå over 1,41, mens kronen handles til 7,7704 mot euro.

Nye nøkkeltall tirsdag
Frykten for at det skal komme svake amerikanske nøkkeltall denne uken driver dollaren nedover.

Tirsdag kommer nye signaler om temperaturen i amerikansk økonomi med bruktboligsalg og forbrukertillit. Boligmarkedet i USA er svakt og det er ventet videre nedgang i antall solgte boliger. Forbrukertilliten var betydelig ned i august fra juli og det er ventet at nedgangen vil fortsette.

- Det er knyttet spenning til hvor stor innvirkning finansuroen har på forbrukertilliten, skriver DnB Nor Markets i en rapport.

Flere rentekutt ventes

Holder de lave forhåndsanslagene kommer den amerikanske sentralbanken under nytt press, selv om den for bare en uke siden kuttet renten med et halvt prosentpoeng til 4,75 prosent.

I finansmarkedene forventes ytterligere rentekutt fra sentralbanken. Siden rentekuttet fra Fed tirsdag i forrige uke har renten på amerikanske statsobligasjoner med utløp om to år falt ned til 4,06 prosent, noe som kan peke i retning av at markedet forventer flere rentekutt og mer problemer på finansmarkedene.

- I tilsvarende tre tilfeller i løpet av de siste 20 årene har sentralbanken reagert med å senke renten ytterligere, skriver Bloomberg.

- Siden rentekuttet ble større enn ventet kan tiden som er nødvendig for å komme tilbake til mer stabile forhold i finansmarkedene og i økonomien bli noe kortere enn først antatt. Vi venter nå at renten blir satt ned med 25 basispunkter på de to neste rentemøtene i oktober og desember i stedet for ved de neste tre møtene. Likevel vil vi ikke se bort i fra at det kan komme flere rentekutt i 2008, skriver Nordea Markets mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere