*Nettavisen* Nyheter.

Nytt ekstrautstyr til PSP

Foto: (Sony Computer Entertainment Inc)

Sony hinter om at Playstation Portable kan støtte mus, tastatur, flash og GPS. For å nevne noe.

24.08.05 11:05

I et intervju med den japanske nettsiden ITmedia snakket utviklingssjefen for PSP ut om som sine drømmer for Playstation Portable.

Les mer: Playstation Portable til 2.500,-

Enkelte spill til PSP støtter allerede nedlastbart innhold fra nett, og i Japan kan du bestille filmer over nett. Det har også vært snakk om en epostleser i tillegg til nettleseren som fulgte med den siste oppdateringen av PSPs operativsystem.

Men planene for Sonys håndholdte maskin strekker seg mye lengere.

Først og fremst planlegger utviklerne å legge til støtte for Macromedia Flash og utvidet støtte for javascript, skriver Gamespot.

Utviklingssjef Kawanishi ønsker også å gi ut en guide til utviklere slik at de kan lage skreddersydde nettsider for PSP. Det er også mulig at guiden vil bli tilgjengelig for offentligheten.

USB-utstyr
Kawanishi snakket også om en rekke nytt utstyr de har sett på til Playstation Portable, blant annet mus og tastatur for å forenkle surfingen på Internett.

Enda mer interessant er mulighetene for GPS (Global Positioning System). GPS-kart er svært populært i biler og båter som navigasjonshjelp, og kan også brukes i forbindelse med Internett og spill.

Nedlastbare spill
På spørsmål om hvorvidt PSP kan komme til å støtte nedlastbare spill fra Internett, svarte Kawanishi at de kikker på den ideen.

Han nevnte også at det hadde vært morsomt om folk kunne lage sine egne små spill og distriburere dem over Internett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.