Gå til sidens hovedinnhold

Nytt ekstremt vær på vei

Orkan-varsel langs kysten.

Torsdag vil store deler av landet igjen få føling med uvær.

Sjekk været der du bor

På Vestlandet vil lavtrykket gjøre seg gjeldene fra Hardanger og nordover.

- Hardanger slipper unna det verste og vil kjenne på stormen som en stiv til sterk kuling, det karakterers som hakket under storm, sier meteorolog, Ivar Hjellestad, ved Vervarslinga på Vestlandet til Hardanger Folkeblad.

Denne stormen vil være sterkest lenger nord, nærmere bestemt i Nordfjord.

Full orkan

Meteorologisk institutt har på sine nettsider lagt ut et OBS-varsel. Ved Stad er det ventet vinder i orkan styrke torsdag.

- Varselet gjelder et relativt lite område, noe som er årsaken til at vi ikke har sendt ut ekstremvarsel, men vi venter full orkan i de aktuelle områdene, opplyser statsmeteorolog Anne Reistad til Firda.

- Storm på kysten og i fjellet Østafjells torsdag, og vanskelige kjøreforhold på høyfjellsovergangene, er den mer generelle værprognosen.

I fylkene Sogn og Fjordane, og langs Møre-kysten er det torsdag opp i full storm. Når denne utover ettermiddagen dreier fra sørlig til sørvest avtar den noe og blir til liten storm.

Våt helg

Meteorologene vil også forberede oss på flere omganger med skiftende værtype.

- Det vil være mildt vær og mye nedbør fremover. I helgen kan vi forvente den samme nedbørsmengde som kom med stormen «Berit», opptil 100 millimeter.

Hjellestad melder for øvrig om et lite pustehull fredag før helgen.

- Fredag peker seg ut som en pause fra nedbøren. Det vil være mer bygevær denne dagen, sier han.

Vind i Oslofjorden

Også på Østlandet opplever man uværet.

Ifølge meteorologene kan vindstyrken komme opp i 22 meter per sekund på det kraftigste i Oslofjorden.

Ute i det frådende havgapet er det ikke annet enn hvite skumtopper å se, skriver Østlands-Posten. Ingen beveger seg ut på havet i dette været.

- Folk holder seg fornuftig nok i ro. Småbåtfolket har vært flinke til å sjekke fortøyningene, og mange har også satt på ekstra fortøyninger i forbindelse med det varslede uværet. Det er også lite skipstrafikk med slike forhold, sier skipper Roy Gabrielsen på redningsskøyta «Askerbæringen» som ligger ved kai i Stavern.

De har heldigvis ikke hatt noen redningsoppdrag den siste uken.

Kommentarer til denne saken