RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt elendig SAS-kvartal

Sist oppdatert:
Flyselskapet SAS leverte en bunnlinje som var like elendig som ventet i første kvartal. Selskapets toppsjef Jørgen Lindegaard endrer ikke forventningene til året
SAS fikk et første kvartalstal på 1,58 milliarder svenske kroner, mot minus 1,87 svenske kroner i fjor.

Ifølge estimatene fra SME Direkt hadde analytikerne i snitt ventet resultat før skatt på 1,55 milliarder svenske kroner i første kvartal.

Nettotapet til SAS var på helrøde 1,40 milliarder svenske kroner i første kvartal, mot minus 1,60 milliarder svenske kroner i fjor

Selskapets toppsjef Jørgen Lindegaard opplyser i kvartalsmeldingen at guidingen for året ikke er endret. Det betyr at SAS-ledelsen ser for seg fortsatt bedring i den økonomiske situasjonen og god vekst i gruppens totale trafikk for resten av 2004.

Omsetningen i kvartalet var på 12,57 milliarder svenske kroner, mot 13,71 millioner svenskr kroner. Analytikerne hadde ventet i snitt 12,8 milliarder svenske kroner i omsetningen i første kvartal.

SAS opplyser i kvartalsrapporten av yield-utviklingen, nettoinntjening pr. passasjerkilometer, var meget svak i januar og februar. Mars viste imidlertid en stabilisering av yielden. Dette stemmer for øvrig godt overens med utviklingen hos SAS-konkurrent Norwegian i første kvartal.

Lindegaard & Co skriver videre i kvartalsrapporten at passasjervolumet siden begynnelsen av året har utviklet seg litt bedre enn ventet, men at en underliggende yielden for hele 2004 er ventet å bli 9-10 prosent lavere enn i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere