RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt flaggskip fra Viknes

Verdensnyheten har premiere til helga. Se bildene!

Den nye, store Viknes 1080-modellen stiftet bekjentskap med det våte element i dag. Nå skal båten gjøres klar for «Dra til sjøs»-utstillingen i Bergen som åpner 14. februar. Der får publikum se nyheten for aller første gang.

Byggenummer 1 skal etter Bergens-utstillingen lastes opp og sendes videre til Bella-utstillingen i København. Byggenummer 2 skal til «Sjøen for alle» på Lillestrøm og her vil den bli en av de mest attraktive nyhetene.

Ferske båtnyheter hver dag: Sjekk Kastloss.no

Viknes 1080 blir den første Viknes-modellen med skyvedør i styrbord side. Sidedekkene er nedsenket og rundt hele fordekket blir det en lav skansekledning. Instrumentbordet er helt «up-to-data» – blant annet med plass til en stor, integrert kartskjerm.

Full bokomfort
Planløsningskonseptet fra 1030-modellen er ytterligere utviklet. Bak skipperstolen er et voksent, komplett pantry. I motsatt side er det en stor sittegruppe og akter i styrehuset er nedgangen til akterkabinen.

Båten byr på tre sovelugarer og et stort toalettrom. Med andre ord har nyskapningen full bo- og turkomfort for hele familien. Det store akterdekket nås også gjennom en stor skyvedør i akterkant av dekksalongen.

Båten hadde sin første sjøsetting tirsdag denne uken.

– Det var bare en kort tur i vannet for å sjekke at båten trimmer som forventet, forteller daglig leder hos Viknes, Jan Inge Sivertsen. – Nå skal båten ha noen justeringer før den skal ut på bøljan blå for de første interne testkjøringene.

Denne saken er hentet fra Kastloss.no.

Flere båtartikler finner du i Nettavisens båtmagasin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere