RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt flotell-comeback?

Sist oppdatert:
Tidligere Prosafe-hovedaksjonær kan stå bak budet på Awilcos floteller.
Les også:
Bud på Awilcos floteller
Ikke budgivere på Awilco-riggene


Den svenske investoren J. Christer Ericsson og hans investeringsvirksomhet JCE Group har i mange år vist store interesse for boligrigger. Nå er det mulig han gjør sitt andre comeback.

Mens de to sannsynlige budgiverne, Prosafe og Fred. Olsen Energy i formiddag benekter at de har lagt inn bud på Awilco Offshores to boligrigger, så vil ikke Ericsson kommentere om han kan være budgiveren.

- Det vil jeg ikke kommentere, sier J. Christer Ericsson til NA24 iMarkedet på spørsmål om hans selskaper står bak budet.

Tredje gang?

Ericsson solgte så sent som for et år siden boligriggselskapet Consafe Offshore til den eldende aktøren i dette markedet, norske Prosafe. Aksjene han fikk i oppgjør for sine 48 prosent av Consafe Offshore solgte han senere til BW Offshore.

Det skjedde etter at Ericsson tidligere hadde vært med på oppbyggingen av Prosafe gjennom å innfusjonere sitt tidligere Consafe-selskap inn i Prosafe Det var i 1998 at Ericsson solgte Consafe Engineering til Prosafe og dermed ble selskapets hovedaksjonær.

Etter å ha solgt seg gradvis ned fra omkring 40 prosent til 5 prosent i 2004 snudde Ericsson seg rundt å startet Consafe Offshore med kjøpet av to gamle borerigger for konvertering til floteller.

Investoren har imidlertid ikke sluppet offshorebransjen selv etter fjorårets salg og er i gang med bygging av to tungløftskip gjennom selskapet Consafe Invest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere