Nytt folkemøte om den ustabile Mannen

Rauma-ordfører Lars Olav Hustad er ufrivillig tilbake på «Mannen-kjøret». – Vi må bare gjøre det beste ut av situasjonen, sier han.

04.07.15 16:23

– Fjellpartiet Veslemannen, som er en liten del av det ustabile fjellet Mannen, har hatt en liten økning i bevegelsene i øvre del det siste døgnet, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i sin dagsrapport.

Bevegelsene i øvre del er rundt 5-7 millimeter i døgnet, noe som gjør at faregraden fortsatt er på nivå to av fire (grønn, gul, oransje og rød).

Onsdag i forrige uke startet fjellmassivet i Romsdalen å bevege seg igjen, før NVE tirsdag denne uken hevet farenivået fra grønt til gult.

Forsikringer

Kaoset rundt fjellpartiet i Romsdalen toppet seg 28. oktober i fjor da geologene varslet at et stort steinskred bare var noen timer unna. Skredet kom aldri, kulden kom og de skuelystne – i hovedsak bestående av et samlet norsk pressekorps – fikk beskjed om å vente til snøen smelter.

Nå smelter snøen igjen. Det betyr folkemøte i Rauma kommune.

– Det er møte klokka 18 på rådhuset for beboerne, innbyggere og berørte. Geolog Lars Harald Blikra vil informere om situasjonen, forteller Rauma-ordfører Lars Olav Hustad (H).

Kommunen vil – på ny – forsikre innbyggerne om at alt er under kontroll dersom området under Mannen igjen må evakueres.

Evakueringen i fjor

I fjor høst ble flere gårdsbruk og fritidsboliger evakuert, i tillegg til at politiet innførte ferdselsforbud i områdene som kunne bil truffet av et skred. I tillegg ble Raumabanen stengt.

– Vi vil ta en ny runde på hvor en kan ferdes når et eventuelt ferdselsforbud trer inn, sier ordfører Hustad.

– Vi må fokusere på våre oppgaver og vår jobb. Det er å ta vare på dem som bor og er i området. Vi har fjellet her og forholder oss til det, vi må bare gjøre det beste ut fra situasjonen, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.