Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt forslag for å redde KrF-leder Knut Arild Hareide

Like før KrFs landsmøte skal starte, har partiledelsen fått et nytt forslag på bordet. Det skal hindre dyp splittelse og gjøre det mulig for Knut Arild Hareide å fortsette som partileder. Forslaget kommer fra KrF-delegat Sten Sørensen fra Agder. (t.v.)
Like før KrFs landsmøte skal starte, har partiledelsen fått et nytt forslag på bordet. Det skal hindre dyp splittelse og gjøre det mulig for Knut Arild Hareide å fortsette som partileder. Forslaget kommer fra KrF-delegat Sten Sørensen fra Agder. (t.v.) Foto: Montasje: Troensbevis.no/Scanpix
Sist oppdatert:
Et nytt forslag skal hindre dyp splittelse og gjøre det mulig for Knut Arild Hareide å fortsette som partileder.

Like før KrFs landsmøte skal starte, har partiledelsen fått et nytt forslag på bordet. Det skal hindre dyp splittelse og gjøre det mulig for Knut Arild Hareide å fortsette som partileder.

Forslaget kommer fra KrF-delegat Sten Sørensen fra Agder, skriver Fædrelandsvennen (krever abonnement).

Forslaget lyder slik:

«KrF fortsetter sin nåværende rolle som opposisjonsparti og tydeliggjør sine politiske saker. I god tid før neste stortingsvalg velger partiet sitt retningsvalg slik at velgerne vet hvem partiet skal samarbeide med i en eventuell regjering.»

Les også: KrF skårer rekordlavt på måling to dager før landsmøtet

Forslaget innebærer at KrF velger mellom Ap og Høyre, men at dette skjer ved et ordinært landsmøte. Neste ordinære landsmøte er i april 2019.

– I motsetning til forslaget fra Grøvan, er dette mer samlende siden det er mer åpent for samarbeid til begge sider. Det innebærer at Knut Arild Hareide kan fortsette som partileder, sier Sørensen til Fædrelandsvennen.

Les også: Erna Solberg blir sittende

Han har informert både fylkesleder Per Sverre Kvinlaug og Hareide om forslaget.

Kvinlaug ser imidlertid ikke for seg at noen av delegatene som står for Hareides eller Ropstads linje skal falle ned på en mellomløsning lik den Sørensen foreslår.

- Jeg har en forventning om at delegatene følger opp det de har fått et mandat om fra fylkesårsmøtet, sier Kvinlaug til Fædrelandsvennen.

Grøvan: - Hareide har sagt at han vil fortsette uansett

Parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan gjentok onsdag at Knut Arild Hareide overfor landsstyret har sagt at han vil fortsette som partileder uansett utfall.

Men - Hareide har ifølge NRKs kilder sagt til sentralstyret at han vil gå av hvis partiet velger blå side.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!