*Nettavisen* Nyheter.

Nytt forslag fra SAS-pilotene

København (NTB): Pilotforeningene i SAS leverte søndag ettermiddag et nytt forslag til tiltak i det kriserammede selskapet. Det innebærer lønnskutt og mer jobbing.

18.11.12 18:30

Dansk Pilotforening bekrefter at de tre pilotforeningene har kommet med et nytt felles utspill søndag ettermiddag. Forslaget skal imøtekomme ledelsens krav på en rekke punkter.

Pilotene foreslår å gå ned 10 prosent i lønn, samtidig som de «øker produktiviteten» med 15 prosent. I praksis betyr det trolig lengre arbeidstid.

- Dette er vårt endelige forslag. Det kommer ikke mer. Hvis SAS ikke godtar dette, må det være fordi styret har en annen agenda, sier formann Lars Bjørking til Danmarks Radio.

Ledelsen vil ikke kommentere utspillet, men sier forhandlingene fortsatt er intense. De bekrefter samtidig at forhandlingene skal være avsluttet i løpet av søndagen, og at midnatt er absolutt siste deadline.

Et tilbud flygerne kom med natt til søndag, var ikke godt nok til at SAS-ledelsen kunne godta det. Ifølge nyhetsbyrået Ritzau var det «ikke i nærheten av å oppfylle ledelsens krav».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.