RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt FPSO-marked åpnes

Sist oppdatert:
Amerikanske oljemyndigheter er nå på gli i forhold til å bruke oljeproduksjonsskip i Mexicogolfen.
Det er klart etter at US Mineral Management Service (MMS) har godkjent konseptplanene til det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras om bygging av det første flytende produksjonssystemet i Mexicogolfen.

Dette ble i går bekreftet av en talskvinne i MMS, melder Upstream Online.

Petrobras har foreslått å bruke et flytende produksjonsskip, FPSO (Floating Production Storage & offloading), i forbindelse med utbyggingen av dypvannsfunnene Chinook og Cascade på dypt vann i Mexicogolfen.

- Vi er nå i posisjon til å fortsette videre og få disse til utfordrende feltene i produksjon, leder for Petrobras America, Renato Bertani på en oljekonferanse i Houston i gpr, melder Reuters.

Fortsatt er det en rekke godkjennelser som skal på plass før amerikansk sokkel i Mexicogolfen får sin første FPSO, men det er et viktig skritt i retning av åpning for FPSO'er i området, som blant annet norsk aktører posisjonerer seg for.

MMS og amerikanske myndigheter har frem til i fjor vært kjølig til bruk av flytende installasjoner på grunn av orkanene som herjer i golfen. Ødeleggelsene orkanene Rita og Katrina påførte de faste installasjonene i fjor høst har gjort at posisjonen har blitt revurdert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere