*Nettavisen* Nyheter.

Nytt hattrick fra VIF-spiss

Vålerenga har landets beste spisser.

22.08.09 21:11

Da Norges G16-landslag ble Nordiske mestere i juli, var Vålerenga-spissene Håvard Nielsen og Chuma Anene toneangivende og scoret ni av femten norske mål. Landslagsduoen er imidlertid ikke de eneste 16-åringene i Vålerenga som vet hvor målet står. Lørdag scoret Nicholas Tvinde de tre første målene da Vålerenga kvalifiserte seg til kvartfinalen i G16-NM da Ski ble slått 4-0 på bortebane. Tvinde har dermed, til tross for at han gikk skadet en lang periode i vårsesongen, scoret 38 mål i serie- og cup hittil denne sesongen.

- Vi jobber beinhardt hver dag for å utvikle Nicholas Tvinde og de andre spillerne, sier Vålerenga-trener Aleksander Olsen til vif-fotball.no.

- I dag startet vi med Tvinde og Chuma Anene på topp og da tar det som regel ikke lang tid før det smeller.

Og smalt gjorde det. Nicholas Tvinde sendte først Vålerenga i ledelsen med et perfekt hodestøt etter solid forarbeid av Ole Sandnes. Samme Tvinde økte til 2-0 før pause, før han fullførte hattricket i 2. omgang. Vålerengas fjerde mål ble scoret av Andreas Lund etter forarbeid av Jens Marius Kolseth.

Vålerenga er dermed videre til kvartfinalen i G16-NM.

- Vi har faktisk aldri slått Ski før med dette laget. Tre av tre tidligere kamper er tapt. Dermed var dette en sterk prestasjon av hele laget, sier Olsen.

- Det er selvfølgelig fortsatt rom for forbedringer både for laget og enkeltspillere, men i dag er vi først og fremst glade for at vi er ett steg nærmere finalen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.