*Nettavisen* Nyheter.

Nytt jordskjelv i Japan

Ingen skal være skadd i jordskjelvet utenfor Japan første nyttårdag.

01.01.12 12:31

Etter midnatt norsk tid meldte Japans meteorologiske institutt om et jordskjelv med styrke 7.0 som hadde rammet Japans hovedstad Tokyo og omkringliggende områder, melder NTB.

Jordskjelvet hadde sitt senter i havet cirka 56 mil sør for Tokyo.

Skjelvet rammet rundt klokken 14.30 første nyttårsdag lokal tid. Ved 16.30 tiden var det ikke meldt om personskader eller store materielle ødeleggelser. Tog ble midlertidig innstilt i hovedstaden, men gjenopptok trafikken kort tid etterpå, melder AP.

Ifølge Japans meteorologiske institutt er det heller ikke noen fare for tsunami.

Jordskjelvet fikk mange bygninger i Tokyo til å svaie, men jordskjelvvante japanere lot seg i liten grad skremme. Det inntraff midt under den japanske cupfinalen i fotball, som ble spilt på den nasjonale stadion i byen. Men kampen fortsatte som om ingenting hadde hendt.

Japan blir ofte rammet av jordskjelv. I mars i fjor omkom over 20.000 mennesker da et skjelv med styrke på 9,0 utløste en tsunami på østkysten av landet. Katastrofen ble enda større da et atomkraftverk i Fukushima-regionen ble ødelagt.

Søndagens jordskjelvet hadde sitt episenter nær Torishima, en øy rundt 560 kilometer sør for Tokyo. Det var rundt 370 kilometer dypt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.