RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt Kina-verft klar for supertankerordre

Sist oppdatert:
Kinas statlige verftskonsern CSSC er nå i ferd med å sikre den første supertankerordren til sitt nye verft utenfor Shanghai
Verftskonglomeratet CSSC er ifølge TradeWinds ventet å motta en VLCC-ordre fra det kinesiske rederiet Nanjing Changjiang Oil Transportation Co. Ordren skal gjelde to VLCC’er for levering i slutten av 2008.

Ordrebøkene for 2008 har stort sett vært ansett som fulle for VLCC’er, men ny verftskapasitet åpner altså opp for ytterligere nybygg i en allerede kraftig ordrebok på supertankere.

Det nye verftet som er under bygging på ChangXing-øya utenfor Shanghai skal stå helt ferdig i 2015 og blir det største i verden.

Nanjing Changjiang skal ifølge TradeWinds ha planer om å skaffe seg en flåte på seks VLCC’er gjennom nybygging og kjøp. Rederiet har i dag kun to skip, et kjøpt i forrige måned fra greske Dynacom, samt et som leies fra Frontline.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere