RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt kraftig jordskjelv i Chile - evakuerer kystområder

SØKER TILFLUKT I HØYDEN: Innbyggerne i havnebyen Iquiquesøkte tilflukt i høyden etter det første jordskjelvet som rammet onsdag 2. april.
SØKER TILFLUKT I HØYDEN: Innbyggerne i havnebyen Iquiquesøkte tilflukt i høyden etter det første jordskjelvet som rammet onsdag 2. april. Foto: Ivan Alvarado (Reuters)
Sist oppdatert:
Chilenske myndigheter beordret evakuering av kystområder i Nord-Chile etter et nytt kraftig jordskjelv natt til torsdag.

Chilenske og peruanske myndigheter beordret evakuering av kystområder i Nord-Chile og Peru etter et nytt kraftig jordskjelv natt til torsdag, melder NTB.

Skjelvet hadde en styrke på 7,8 og inntraff bare et døgn etter et enda kraftigere jordskjelv i samme område i havet utenfor kysten av Iquique tirsdag kveld, som kostet seks mennesker livet.

Tsunamivarsel ble utstedt både i Chile og Peru etter skjelvet som skjedde like før midnatt natt til torsdag lokal tid, og tusener av mennesker som bor nær sjøen, ble bedt om å dra lenger inn over i landet.

Rundt en time etter skjelvet meldte den chilenske marinen at de første bølgene på rundt en meters høyde var nådd kysten mellom Iquique og Pisagua i Nord-Chile. Det var også registrert fire etterskjelv.

President Michelle Bachelet, som var på inspeksjonsreise i Arica etter tirsdagens skjelv, ble evakuert fra sitt hotell 40 meter fra sjøen etter det nye skjelvet.

Det nye skjelvet hadde sitt episenter i havet 25 kilometer sørvest for Iquique, mens tirsdagens skjelv hadde sitt senter 99 kilometer nordvest for Iquique.

Etter tirsdagens skjelv ble det registrert en lang rekke etterskjelv med styrke mellom 4 og 6.

Befolkningen i området sov ute etter det første skjelvet og hadde knapt returnert hjem før det nye skjelvet rammet og de måtte evakueres på nytt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere