Gå til sidens hovedinnhold

Nytt kraftig jordskjelv i Chile - evakuerer kystområder

Chilenske myndigheter beordret evakuering av kystområder i Nord-Chile etter et nytt kraftig jordskjelv natt til torsdag.

Chilenske og peruanske myndigheter beordret evakuering av kystområder i Nord-Chile og Peru etter et nytt kraftig jordskjelv natt til torsdag, melder NTB.

Skjelvet hadde en styrke på 7,8 og inntraff bare et døgn etter et enda kraftigere jordskjelv i samme område i havet utenfor kysten av Iquique tirsdag kveld, som kostet seks mennesker livet.

Tsunamivarsel ble utstedt både i Chile og Peru etter skjelvet som skjedde like før midnatt natt til torsdag lokal tid, og tusener av mennesker som bor nær sjøen, ble bedt om å dra lenger inn over i landet.

Rundt en time etter skjelvet meldte den chilenske marinen at de første bølgene på rundt en meters høyde var nådd kysten mellom Iquique og Pisagua i Nord-Chile. Det var også registrert fire etterskjelv.

President Michelle Bachelet, som var på inspeksjonsreise i Arica etter tirsdagens skjelv, ble evakuert fra sitt hotell 40 meter fra sjøen etter det nye skjelvet.

Det nye skjelvet hadde sitt episenter i havet 25 kilometer sørvest for Iquique, mens tirsdagens skjelv hadde sitt senter 99 kilometer nordvest for Iquique.

Etter tirsdagens skjelv ble det registrert en lang rekke etterskjelv med styrke mellom 4 og 6.

Befolkningen i området sov ute etter det første skjelvet og hadde knapt returnert hjem før det nye skjelvet rammet og de måtte evakueres på nytt.

Kommentarer til denne saken