*Nettavisen* Nyheter.

Nytt lavtrykk på vei mot Sør-Norge til helgen - og temperaturene faller

LAVTRYKK PÅ VEI NORDOVER: Et stort lavtrykk vil snart sluke et mindre lavtrykk, mens det er Islands tur til å oppleve ekstremvær onsdag.

LAVTRYKK PÅ VEI NORDOVER: Et stort lavtrykk vil snart sluke et mindre lavtrykk, mens det er Islands tur til å oppleve ekstremvær onsdag. Foto: (Meteorologisk institutt/Yr)

Et nytt lavtrykk har kurs mot Norge, denne gang i kombinasjon med fallende temperaturer. Meteorologene slår også snøfokk-alarm.

11.12.19 09:59

OSLO (Nettavisen): Lavtrykket som traff Sør-Norge tirsdag er onsdag på vei nordover. Vestlandet får en liten pause med vinden før den tar seg opp igjen onsdag ettermiddag og kveld. Da ventes det opp i liten til full storm på kysten av Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Det vil blåse fra sørvest, og det er områdene sør for Stad som vil merke det.

Se værvarselet for ditt hjemsted på yr.no

- Vinden på Vestlandet vil ikke minke før utpå dagen torsdag, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Nettavisen. Han advarer også for mer vind i fjellet i Sør-Norge, der det var til dels store utfordringer tirsdag kveld og natt til onsdag.

Skal du over en av fjellovergangene fra Dovre og sørover det nærmeste døgnet, bør du altså være forberedt på kolonnekjøring og veier som kan bli stengt.

Nytt lavtrykk på vei

Et nytt lavtrykk er på vei mot Sør-Norge inn mot helgen, ifølge meteorologen.

- Det kan minne litt om det vi har hatt, så det blir mye vær, men kanskje blir det ikke like vindfullt denne gangen. Men det ser ut til å bli en del nedbør og sammen med fallende temperaturer, betyr det at flere kan vente seg snø. Temperaturene faller gradvis, og det skjer allerede fra torsdag og fredag. I Oslo kan vi vente temperaturer ned mot 1-2 plussgrader torsdag, sier Gislefoss.

Slår snøfokk-alarm

Onsdag er meteorologene også ute med snøfokk-alarm.

- Med vind opp mot sterk kuling blir det vanskelige kjøreforhold og stengte veier mange steder i Nord-Norge, skriver meteorologene på Twitter.

NVE og Meteorologisk institutt er ute med flere farevarsler for snøskred onsdag. Blant annet i Tromsø er det farevarsel på oransje nivå. Det ventes betydelig snøskredfare i regionen, og det er fokksnø som er problemet.

Se oppdatert farevarsel på yr.no

Se de siste Twitter-meldingene fra Meteorologisk institutt:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag