Gå til sidens hovedinnhold

Nytt liv i gamle butikker

Noen vil kanskje huske E. A. Kværndal og Gunnar Johs. Hansen som før krigen startet henholdsvis kolonial/konditori og kjøtt/fisk/vilt i Solveien 52. Nå er det en helt annen forretningsvirksomhet i lokalene - nemlig interiør og dameklær.

Nordstrand: Se, her har jeg bilder fra da min far hadde forretning i første etasje og vi bodde i 2. etasje, sier Anne-Marie (Hansen) Stikbakke. Hun besøker Britt Bull og Ellinor Blix med gammelt album. Hun har også med seg postkassereklamen som forteller at nye spesialforretninger er åpnet. Vi snakker om året 1937."Spesialforretning i finere kolonial og konditorvarer" reklamerte E.A. Kværndal med og han lovet "kun 1.kl. varer". Det samme gjorde pølsemaker Gunnar Johs. Hansen som i sin spesialforretning hadde kjøtt, vilt, fisk & grønnsaker. Han skrev også at han hadde moderne kjøleanlegg, eget pølsemakeri, salteri og røkeri. Og om ikke det var nok: det ble lovet hurtig ekspedering.

Det var stor trafikk her for det bodde jo en del i nærområdet også da, forteller Anne-Marie Stikbakke.

Nye forretninger

Flere virksomheter har holdt hus i Solveien 52 etter de to nevnte. Men nå er det pusset opp, og de to driverne er meget godt fornøyd.

Mange kjenner meg jo etter at jeg både drev Britts Interiørbutikk hjemme i hagen, var under Jacobs og på trikkeholdeplassen på Holtet, forteller Britt Bull. For ni år siden sluttet hun ordinær forretningsdrift, men har opprettholdt sin konsulenttjeneste innen interiør. Det var derfor både hyggelig og gledelig å registrere responsen da jeg åpnet igjen, sier Britt Bull.

Fortsatt driver hun alene. Kundene mine er vant til å ha bare meg.

Alene er også Ellinor Blix i Ellie & Co. Tidligere har jeg også jobbet med interiør og så har jeg sydd vesker. Men nå hadde jeg lyst til å drive med klær, og da jeg så det var ledige lokaler her i Solveien, måtte jeg bare satse.

Og det angrer hun ikke på.

Jeg holder meg til dameklær, og har valgt merker som ingen av de andre forretningene i Nordstrand-området fører. Utvalget plukker jeg fra det jeg selv kunne tenke meg å kjøpe, sier hun.

Begge to er meget godt fornøyd med kundetilgangen. Ekstra hyggelig er det jo å høre dem si at de setter pris på at vi er på plass og tilbudene våre, sier Britt Bull.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser