RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt «Medal of Honor» annonsert

(EA)
Sist oppdatert:
Electronic Arts tar krigsspillet til nåtidens Afghanistan.

Ryktene om et moderne «Medal of Honor» er endelig bekreftet. Electronic Arts annonserer et nytt spill i serien og melder at handlingen blir lagt til dagens Afghanistan.

- For første gang i den ti år lange spillserien forlater «Medal of Honor» 2. verdenskrig. I 2010 introduserer vi Tier 1-soldaten, skriver EA i en pressemelding.

Spillerne tar over rollen som amerikansk spesialsoldat i Tier 1-gruppen, en lite profilert gruppe som tar de oppdragene ingen andre kan - eller tør.

Tier 1 er en virkelig elitegruppe som svarer direkte til NCA (National Command Authority) i USA og EA skal ha jobbet tett med soldater i elitestyrken for å gjøre spillet så realistisk som mulig.

DICE står for mulitplayeren

Mens EAs studio i Los Angeles tar for seg historiedelen i «Medal of Honor» har svenske DICE ansvaret for mulitplayeren. DICE står som kjent bak en rekke multiplayersuksesser som «Battlefield»-serien og det kommende «Bad Company 2».

- Da vi bestemte oss for å gjøre «Medal of Honor» på nytt, ønsket vi å beholde seriens autentisitet og respekt for soldaten, men samtidig ta spillet til dagens krigføring. Tier 1-soldaten er den mest disiplinerte, sindige og forberedte krigeren på slagmarken, sier sjefprodusent Greg Goodrich i EA.

Til krig mot «Modern Warfare»?

Det begynner å bli en stund siden siste vi hørte om «Medal of Honor»-serien til Electronic Arts. «Medal of Honor: Airborne» kom i 2007 og ble muligens ikke mottatt helt etter EAs forventninger av spilljournalister. De fleste skytespill ble satt i skyggen av «Call of Duty 4: Modern Warfare» den høsten.

Med oppgraderingen av «Medal of Honor» til moderne krigføring går EA rett i strupen på Activision og «Modern Warfare»-spillene i «Call of Duty»-serien.

Det er neppe tilfeldig at det nye «Medal of Honor» slippes i 2010, og ikke i år eller 2011. Det er Infinity Ward som utvikler «Modern Warfare»-spillene, som kommer ut med to års mellomrom. Spill i «Call of Duty»-serien kommer hvert år, og i 2010 er det studioet Treyarch sin tur - som tradisjonelt lager krigsspill fra 2. verdenskrig.

«Medal of Honor» slippes til PC, PS3 og Xbox 360 og er forventet i løpet av 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere