RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt meglerhus snur i Merkantildata

Sist oppdatert:
Enda et meglerhus snur i synet på Merkantildata-aksjen, og gir kjøpsanbefaling. Sjekk her hvorfor meglerhusene snur i synet på Arne A. Jensen & Co. til tross for dårlige resultater
iMarkedet meldte onsdag om at meglerhuset Norse snudde i synet på Merkantildata-aksjen. Meglerhuset gir nå en kjøpsanbefaling på aksjen, opp fra tidligere Hold-anbefaling. Norse' kursmål på Merkantildata-aksjen er 7 kroner.

Les saken her: Snur trill rundt i Merkantildata

Nytt meglerhus snur

Nå viser det seg at også ABG Sundal Collier har snudd i synet på Merkantildata-aksjen.

ABG Sundal Collier-analytiker Ole André Hagen opererer nå med et kursmål på Merkantildata-aksjen på 5 kroner, og anbefaler kundene å kjøpe aksjen på dagens nivåer.

Det er særlig det nye kostkuttprogrammet til Merkantildata-sjef Arne A. Jensen som får både Norse og ABG Sundal til å snu i synet på Merkantildata-aksjen.

- Det nylige annonserte restruktureringsprogrammet vil ha en sterk effekt på selskapets kostnader og vil føre til en oppjustering av estimater. Dette, sammen med selskapets relative etterskudd i utviklingen av aksjekursen i forhold til sammenlignbare selskaper, fører til vår oppgradering til Trading Buy med et kursmål på 5 kroner pr. aksje, skriver Hagen i sin oppdatering til kundene.

Litt lavere enn estimatene

ABG Sundal Collier-analytikeren skriver at Merkantildatas rapport for første kvartal ble omtrent som ventet. Selskapets driftsresultat før avskrivninger endte på minus 19 millioner kroner, mens Hagen ventet minus 16 millioner kroner.

Omsetningen i kvartalet, og da særlig i Eterra, var markert dårligere enn forventningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere