RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt mistenkelig dødsfall i Thailand

Foto: Google Map (Google Map)
Sist oppdatert:
En amerikansk kvinne kan ha blitt forgiftet ved samme hotell der en norsk kvinne døde etter akutt sykdom.

Natt til mandag var det en norsk kvinne (22) som døde under mystiske omstendigheter på et hotell på Phi Phi-øyene i Thailand. Nå opplyser thailandske medier om ytterligere et mystisk dødsfall ved samme hotell, skriver Andaman Times.

Den norske kvinnen døde etter at hun ble akutt syk på et hotell på Phi Phi-øyene. Dette skjedde mindre enn ett døgn etter at en amerikansk kvinne døde på vei til sykehus etter akutt sykdom.

Dødsårsaken til nordmannen er ennå ikke bekreftet, men leger mistenker forgiftning. Venninnen til den norske kvinnen ble også syk i helgen, men har fått behandling på sykehus og er på bedringens vei.

De to jentene på henholdsvis 20 og 22 år var studievenninner i Australia. På vei hjem til Norge stoppet de i Thailand noen dager for blant annet å oppleve det populære feriestedet Phi Phi sør i Thailand.

Bodde på samme hotell
Den amerikanske kvinnen døde søndag, og ifølge hennes forlovede Ryan Kells bodde hun på samme hotell som den norske kvinnen.

- Min forlovede og jeg var også på Phi Phi-øyene i forrige uke da hun ble syk og døde. Det ser også ut til å ha vært forgiftning, sier han til Andaman Times.

Det amerikanske paret hadde feriert i Sørøst-Asia i tre måneder og skulle etter planen reise hjem til USA neste uke. Kells forteller at hans forlovede ble akutt syk uten forvarsel.

- Jill og jeg hadde bodd på Phi Phi-øyene i seks dager på en strandbungalow. Vi bestemte oss for å skaffe et rom med aircondition. Vi fikk rommet klokken 11.00 på formiddagen. Siden dette var vårt første rom med aircondition, så bestemte vi oss for å være på rommet hele dagen, sier Kells til avisen.

Les også: - Kan ligge noe kriminelt bak
Les også: Norsk kvinne (22) død i Thailand

Spiste hamburgere
Kells forlot rommet for å gjøre noen ærend, men kom tilbake etter en time. Deretter kjøpte de seg noen hamburgere som de spiste på hotellrommet. Paret skal ha spist ved hamburgerrestauranten fire ganger tidligere.

Jill begynte å føle seg dårlig da de gikk ut en time senere, og reiste tilbake til hotellet mens Kells ble ute i ytterligere to timer.

- Jeg hadde vært ute i cirka to timer da jeg kom tilbake til rommet. Jill kastet opp. Hun trodde det skyldtes maten. Vi lå i sengen i et par timer. Og så begynte jeg å kaste opp, og jeg trodde det var noe galt, sier han.

Deretter fikk han kjørt henne til sykehus, men livet hennes sto ikke til å redde. Kells mener det må være en sammenheng mellom dødsfallene.

- Jeg ville tro at det var en sammenheng mellom disse to hendelsene. Jeg mener vi bodde på samme sted som den norske kvinnen. Noe må gjøres, sier han.

- Kan ligge noe kriminelt bak
Lars Haugan er sjømannsprest ved den norske sjømannskirken i Pattaya, like sør for Bangkok. Han reiste til Phuket i mandag for å snakke med den overlevende norske jenta som befinner seg på det private sykehuset Bangkok Hospital Phuket.

- Både i går og i dag har jeg snakket med den overlevende jenta. Hun er ved godt mot, men har ytret ønske om at hun vil hjem til Norge så fort som mulig og vi er i dialog med forsikringsselskapet om dette nå sier Haugan til Nettavisen.

- Hva har skjedd med jentene?

- Det er uklart, men ut ifra det hun har fortalt meg kan det virke som om de har drukket noe som har forgiftet dem.

- Kan noe kriminelt ligge bak?

- Slik jeg forstår det kan det ikke utelukkes, sier sjømannspresten.

Kjenner til enda et dødsfall
Ifølge VG Nett døde også en nordmann på Phi Phi-øyene for rundt en måned siden. 46-åringen var på bryllupsreise da han ble akutt syk. UD sier til VG Nett at de avventer obduksjonsrapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere