Gå til sidens hovedinnhold

Nytt mistenkelig spritdødsfall

Tredje dødsfall på en uke i Hedmark. Nå advarer politiet.

- I går ettermiddag døde en mann i 60-årene på sin bopel i Sør-Odal. Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig og med mistanke om mulig inntak av uren sprit, skriver Hedmark politidistrikt i en pressemelding.

Tredje dødsfall på en uke
Dette er det tredje dødsfallet denne uken i Hedmark, der alle har blitt veldig syke etter å ha drukket sprit. De to andre mennene, på 58 og 59 år, var begge fra Eidskog.

- Ut fra hva politiet kjenner til har ikke mannen fra Sør-Odal og de 2 mennene fra Eidskog noen tilknytning til hverandre, opplyser politioverbetjent Per Olaf Nordli ved Kongsvinger politistasjon i pressemeldingen.

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl sier til Nettavisen at politiet har gjort beslag på alle bostedene til de døde, primært sprit.

- Hva slags sprit har de drukket?

- Foreløpig kan jeg ikke si hva de eventuelt har fått i seg. Vi er avhengig av blodprøvesvar for å vite, sier Johnsen Dahl.

Politiet har mottatt de foreløpige obduksjonsrapportene etter dødsfallene til de to mennene fra Eidskog, men rapportene gir ingen svar på dødsårsak. De kan verken bekrefte eller utelukke mistanken om forgiftning.

- Rapportene kan ikke si noe sikkert om dødsårsak per nå. Der er man avhengig av analyser av prøvene som er tatt, sier hun.

Beslaglagt sprit skal sendes inn til analyse hos Kripos.

Advarer mot å drikke sprit
Etter tre mistenkelige dødsfall i samme område, vil politiet i Hedmark sterkt advare folk mot å drikke sprit de ikke kjenner opprinnelsen til.

- Det er klart at vi ser veldig alvorlig på at det kan være farlig sprit i omløp. Det er nettopp derfor vi går ut med dette med en gang, og advarer folk mot å innta alkohol som de ikke kjenner opprinnelsen til, sier Johnsen Dahl.

- Er det flere personer som er syke etter å ha drukket sprit?

- Ikke som vi vet om per nå, sier politiadvokaten.

Personer som har tips eller opplysninger kan kontakte Hedmark politidistrikt på telefon 62 53 90 00 eller via epost tips-hedmark@politiet.no.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene