RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt MSN-virus herjer

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Et nytt virus sprer seg nå over MSN Messenger.

Vi har sett det en rekke ganger før, og nå ser det igjen ut til at en orm sprer seg over Microsofts populære lynmeldingsprogram MSN Messenger/Windows Live Messenger.

Ny variant av gammel kjenning
Denne gangen er det Backdoor.Win32.IRCBot.acd som sikkerhetsselskapet F-Secure går ut og advarer mot. Dette navnet har blitt brukt på flere kombinerte IRC- og MSN-baserte ormer som har spredt seg den siste tiden.

Tidligere i sommer var det en versjon som forsøkte å spre seg gjennom å sende deg en fil, men nå har virusmakerne igjen gått tilbake til den gamle teknikken ved å sende ut lenker til infiserte filer på nett.

Lokker på flere språk
Ormen er spesielt sofistikert fordi den kan sende meldinger på flere språk, og derfor vil den være effektiv mot langt mer enn engelske nettbrukere.

Denne gangen forsøker viruset å få deg til å trykke på en lenke som går til nettstedet Chatamis.net, som i utgangspunktet er en helt legitim nettside, men som nå blir utnyttet til å spre viruset.

Du får den av personer du stoler på
Etter at ormen er infisert sender den som vanlig ut tilsvarende meldinger til personer på kontaktlisten. Meldingen vil du altså få fra en person på din kontaktliste som har blitt infisert av ormen. De fleste pleier å stole på lenker de får fra sine venner, og derfor trykker veldig mange på lenken uten å tenke seg om, og blir derfor infisert.

Ormen installerer en bakdør på datamaskinen din, og gjør den åpen for både hackerangrep, spionvare og ikke minst vil maskinen din kunne brukes til å sende ut spam.

Spør alltid først!
Får du en lenke over Messenger du ikke vet hva er, så er det alltid lurt å spørre om hva det er før du trykker på lenken. Svarer personen at de ikke har sendt noe, eller at de er infisert, så har du spart deg selv for mange problemer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere