Gå til sidens hovedinnhold

Nytt Munch-tyveri

Litografi stjålet i juni.

«Løsrivelse II» ble stjålet i juni fra galleriet Kaare Berntsen i Oslo, og fram til nå har politiet holdt tett om tyveriet.

Galleriet oppbevarte litografiet for en kunde, og de vet ikke nøyaktig når det ble stjålet, skriver NRK.

På flyttefot
- Akkurat hva som skjedde og hvordan det skjedde vet ikke vi, men det ble oppdaget den 25. juni, sier daglig leder Thomas Berntsen hos Kaare Berntsen til kanalen.

I perioden 12. til 25. juni ble kunstforretningen flyttet fra sentrum til Skillebekk i Oslo. Det var en gang i dette tidspunktet at litografiet forsvant.

Bildet er etterlyst internasjonal gjennom Interpol. «Løsrivelse II» viser et velkjent Munch-motiv, der en kvinne og en mann er i ferd med å gå fra hverandre. I bakgrunnen ser vi ei strand. Det stjålne trykket er verd rundt to og en halv million kroner.

Fredag kom meldingen om at Edvard Munch-litografiet «Historien» var stjålet fra Nyborg Kunst i Drammensveien i Oslo. Politiet har ikke pågrepet noen for de to Munch-tyveriene.

Populær
Edvard Munch er en populær kunstner, også blant tyver.

22. august 2004 ble de verdenskjente maleriene «Skrik» og «Madonna» stjålet fra Munch-museet i Oslo av bevæpnede menn. To år senere kom bildene til rette etter at politiet hadde inngått en avtale med kriminelle for å få bildene tilbake.

«Skrik» ble også stjålet fra Nasjonalgalleriet i 1994, men kom da tilbake etter noen måneder.

To litografier og en akvarell ble stjålet ved Refsnes Gods på Jeløy utenfor Moss i mars 2005.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken