RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt muslimsk nettverk får statsstøtte i stedet for IRN


Senaid Kobilica i Muslimsk Dialognettverk får statsstøtte som tidligere gikk til Islamsk Råd Norge. Bildet: Kobilica avbildet utenfor Stortinget i 2012.
Senaid Kobilica i Muslimsk Dialognettverk får statsstøtte som tidligere gikk til Islamsk Råd Norge. Bildet: Kobilica avbildet utenfor Stortinget i 2012. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Muslimsk Dialognettverk får for første gang statsstøtte, mens Islamsk Råd Norge ikke får noe.

I statsbudsjettet er det foreslått å sette av en halv million kroner til tiltak i regi av dialognettverket, skriver Vårt Land.

Muslimsk Dialognettverk ble opprettet i fjor av fem organisasjoner som brøt ut av Islamsk Råd Norge (IRN) etter at IRN mistet statsstøtten.

De fem er Det Islamske Forbundet (Rabita), Det Islamske Fellesskap Bosnia og Herzegovina, Albansk Islamsk Kultursenter, Islamic Cultural Centre og Center Rahma.

IRN fikk i 2017 opprinnelig et driftstilskudd på 1,3 millioner kroner, men 650.000 av dette ble holdt tilbake og utlyst til andre dialogtiltak da IRN ikke oppfylte kravene for støtten.

I 2019 er det i stedet Muslimsk Dialognettverk som ligger an til å få støtten for første gang.

– Vi takker for tilliten og ser at vi har et stort ansvar foran oss, sier Senaid Kobilica i MDN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere