RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt nederlag for Telenor

Sist oppdatert:
Kampen mot den mektige russiske investoren Mikhail Fridman fortsetter.
Telenor har ikke fått gjennomslag for sitt forsøk på å stoppe Altimos fremferd i det ukraniske mobilselskapet Kyivstar. En rettsinstans i New York har avslått å behandle Telenors klage, der de hevdet at den russiske erkerivalen viste ringeakt for retten, det skriver Altimo i en pressemelding.

Telenor anklaget Altimo for sivil ulydighet da de gikk til en ukrainsk rett for å få underkjent utnevnelsen av revisorer for Kyivstar.

Altimo hevder at styret i Kyivstar ikke hadde autorisasjon for å utnevne en ny revisor og skyldte på Telenor. Den russiske investeringsselskapet fikk rettens medhold om at utnevnelsen av revisor var i strid med Kyivstars vedtekter, noe som resulterte i at Telenor ikke fikk konsolidere Kyivstar-tallene i sine regnskaper.

Rettsinstansen i New York mener at Altimos fremstøt ikke er i strid med det retten tidligere har pålagt selskapet.

Striden om Kyivstar har pågått lenge. Beskyldninger om svertekampanjer og uredelig oppførsel har falt fra begge sider. Altimo kontrollerer sammen med datterselskaper 43,5 prosent i Kyivstar, mens Telenor har kontroll på 56,5 prosent av det ukrainske mobilselskapet.

Oligarken Mikhail Fridman eier Altimo og en rekke andre selskaper i Alfa Group-sfæren. Telenor er også i strid med Fridman i forbindelse med selskapets eierandel i russiske Vimplecom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere