RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt norsk kontinentallag

Foto: Håvard Solerød (procycling.no)
Sist oppdatert:
Lillehammer CK vil demme opp for talentflukten

Lillehammer danner kontinentallag for å demme opp for rytterflukten til kontinentallag. I første omgang har de nå etablert et terrengsykkellag, som har uttalt mål om å bli Norges beste rundbane- og maratonlag samt å utvikle ryttere som kan delta i OL og VM. Fremover ønsker de også å etablere et kontinentallag på landeveien.

Sponsorjakt
Arbeidstittelen på terrengprosjektet er Team Lillehammer, men laget er på utkikk etter en navnesponsor. For at utøverne skal få best mulig utvikling, har de knyttet kontakter ved Olympiatoppen og i sykkelforbundet.

- Flere av rytterne er landslagsaktuelle. Derfor har vi en tett dialog med Norges Cykleforbund, som da støtter økonomisk ved reiser. I utgangspunktet består laget stort sett av unge ryttere som vil ha godt å kjøre i norgescupen, men Bundesliga i Tyskland er også aktuelt, sier David Tofthagen, sportslig leder i Lillehammer CK, til GD.

Forbedret landeveislag
Lillehammer CK har allerede etablert et landeveislag, som blir noe oppgradert til neste år. De siste årene har flere talentfulle Lillehammer CK-syklister gått til kontinentallag. For å gjøre tilbudet i klubben enda mer lukrativt, sier Tofthagen det også aktuelt å løse kontinentallisens for landeveissyklistene.

- Vi vurderer å starte et kontinentallag. Foreløpig finnes det ni lag i Norge, noe jeg mener er mer enn nok. Men et kontinentallag kan kanskje demme opp for ryttere som velger å bytte lag. Jeg mener vi som klubb har like mye å tilby rytterne som mange av disse lagene, sier Tofthagen.

Team Lillehammer (terreng) 2014:
- Lars Ragnar Manengen
- Vegard Fredheim
- Edvard Vea Iversen
- Anders Dalgaard
- Petter Fagerhaug
- Eirik Pettersen

Lillehammer CK (landevei) 2014:
- Alexander Einarson Pérez
- Anders Skaarseth
- Vegard Børsheim
- Christian Hannestad
- Kristian Klevgård
- Marius Sylta
- Kristoffer Aase Vabø

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere