*Nettavisen* Nyheter.

Nytt offer etter festivaltrageiden

Foto: PATRIK STOLLARZ (AFP)

En 25 år gammel kvinne ble det 21. offeret etter ulykken under Love Parade i Duisburg.

29.07.10 09:45

Dødstallet er nå oppe i 21 etter lørdagens katastrofe i den tyske byen Duisburg. Altfor mange ville inn på festivalområdet til teknofesten Love Parade og det oppsto trengsel og panikk ved en tunnelinngang. I tillegg til de 21 døde som enten ble trampet eller klemt i hjel, ble nærmere 500 skadet i ulykken.

Døde av skadene

Offer nummer 21 var en 25 år gammel kvinne som onsdag morgen døde av skadene hun pådro seg. Det opplyser lokale myndigheter til nyhetsbyrået DPA.

Lørdag blir det arrangert en offisiell minnehøytidelighet for de omkomne. Her skal både Tysklands forbundspresident Christian Wulff, forbundskansler Angela Merkel og andre høytstående representanter fra forbundsrepublikken delta.

De 21 var i alderen fra 18 til 38 år. 13 kvinner og åtte menn, som kom fra Tyskland, Nederland, Australia, Kina, Spania, Italia og Bosnia-Hercegovina.

Tirsdag uttalte Love Parade-arrangør, Rainer Schaller, at politiet måtte ta på seg mye av skylden for tragedien.

Festivalen hadde bare tillatelse til å slippe inn 250.000 mennesker, men det skal ha vært nærmere 1,4 millioner inne på området.

- Vi installerte 16 passasjer på vestsiden av tunnelen for å sikre kontroll over folkemengden. Etter instrukser fra politiet, stengte vi ti av de 16 passasjene, fordi det begynte å strømme på med mennesker, sa Schaller til Reuters.

- Politiet ga senere beskjed om å åpne alle 16 passasjene. Vi vet ikke hvorfor denne ordren ble gitt. Etter at de 16 passasjene ble åpnet strømmet folk ukontrollert inn i tunnelen fra vestsiden.

Mange advarsler

Ifølge avisen Kölnische Rundschau var det på forhånd kjent at festivalen hadde enorme sikkerhetsmangler. Likevel fikk arrangørene tillatelse til å arrangere festen i Duisburg. Godkjennelsen kom helt på tampen og noen timer senere var katastrofen et faktum.

Både politi, brannvesen, naboer og sikkerhetseksperter skal ha advart de ansvarlige myndigheter i Duisburg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.