Nytt oljefunn på Utsirahøyden i Nordsjøen

Oslo (NTB): Statoil har gjort et nytt oljefunn i Geitungen-prospektet på Utsirahøyden i Nordsjøen. Statoil anslår at det kan produseres mellom 140 og 270 millioner fat oljeekvivalenter.

27.08.12 08:51

Det er boreriggen Ocean Vanguard som har påvist oljen rundt 200 kilometer vest for kysten av Rogaland. Riggen påviste en 35 meter høy oljekolonne i bergarter fra juratiden 2.045 meter under havbunnens, samt at det også ble påvist olje i grunnfjellsbergarter, melder Statoil.

- Et nytt oljefunn i Johan Sverdrup-området i den modne delen av Nordsjøen styrker Statoils tro på letepotensialet på norsk sokkel, sier Statoils letedirektør for norsk sokkel, Gro Haatvedt.

Det er Statoil (40 prosent) som er operatør for lisensen sammen med lisenspartnerne Petoro (30 prosent), Det norske oljeselskap (20 prosent) og Lundin Norway (10 prosent).

Geitungen-prospektet ligger rundt tre kilometer nord for Johan Sverdrup-feltet, tidligere kalt Avaldsnesfeltet og Aldous, der det tidligere er gjort funn der maksimaloverslagene til sammen er kommet opp i nærmere 3,3 milliarder oljeekvivalenter. Det kan gjøre feltet til det nest største på norsk område i Nordsjøen, etter Ekofisk.

Brønndata kan tyde på at det er en sammenheng mellom de to funnene i Geitungen-prospektet og på Johan Sverdrup-feltet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.