Gå til sidens hovedinnhold

Nytt oppgjør i oljesektoren til mekling

Oslo (NTB): Oljeboring på flere installasjoner på norsk sokkel kan stanse opp dersom det ikke blir enighet i lønnsoppgjøret innen to uker.

Fagforbundet Industri Energi varslet fredag plassoppsigelse for 159 medlemmer i borebedriften KCA Deutag. Blir det ikke enighet i den tvungne meklingen innen 27. juli, er det duket for nok en streik i oljesektoren. Da vil Statoil-feltet Kvitebjørn og Exxon Mobil-feltet Ringhorne bli rammet.

Industri Energi krever å få tilsvarende avtale med Oljeindustriens Landsforening (OLF) som de øvrige boreansatte har fått med Norges Rederiforbund.

- Vi ønsker ikke at bedrifter som er tilknyttet Rederiforbundet, skal ha bedre lønns- og arbeidsvilkår enn bedrifter tilknyttet OLF, sier forbundssekretær Ommund Stokka i Industri Energi til NTB.

Han benekter at plassoppsigelsen er en takk for sist fra Industri Energi etter at arbeidsgiverne nylig fikk stanset storkonflikten på norsk sokkel ved å varsle lockout for over 6.500 arbeidstakere. Lockout-varselet førte til at arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) grep til tvungen lønnsnemnd.

Denne gangen dreier det seg som betydelig færre arbeidstakere innenfor boring. (©NTB)

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua