*Nettavisen* Nyheter.

Nytt oppkjøp i europeisk banksektor

Det italienske bankkonsernet UniCredito kjøper nå opp tyske HVB Group, og danner det som blir den største bankgruppen i det sentral og østlige Europa

19.05.08 00:31

UniCredito Italiano som er Italias nest største bank, legger nå 19,2 milliarder euro i nye aksjer på bordet for å kjøpe tyske HVB Group.Det nye konsernet vil bli den største bankgruppen i det sentrale og østlige Europa.UniCredito vil utstede fem nye aksjer for hver aksje i HVB. Det priser HVB-aksjene til 20,48 euro, som gir en premie på 6,7 prosent i forhold til sluttkurs for HVB-aksjen i Frankfurt fredag.Det nye konsernet vil dersom budet går igjennom, ha 11 millioner kunder i det østlige og sentrale Europa. HVB der Tysklands nest største bankkonsern med store strukturer i blant annet Østerrike og Polen.
UniCredito ser synergier og besparelser på 745 millioner euro årlig fra 2008, og sikter mot en avkastning på egenkapitalen på 18 prosent i 2007.Detter den største fusjon på tvers av europeiske grenser noensinne, og priser HVB til 1,28 ganger bokførte verdier. I fjor kjøpt spanske Santander britiske Abbey National til 1,76 ganger bokført.Det nye bankkonsernet vil bli det åttende største i Europa med 733 milliarder i bokførte eiendeler. I Øst-Europa vil det nye konsernet bli dobbelt så store som nummer to med over 60 milliarder euro i eiendeler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.