RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt problemfunn for CanArgo

Sist oppdatert:
Oljemyggen CanArgo og konsernsjef David Robson har gått på en ny smell i borekampanjen i Georgia. Denne gangen er det Norio-brønnen som ikke går som planlagt, brønnen viser imidlertid både olje og gass
Ifølge en oppdatering fra CanArgo så har selskapet nå måttet oppgi forsøket på å få løse borekronen i Mk72-brønnen å Norio-feltet som ble meldt å ha satts eg fast tidligere i desember. Det skjer etter gjentatt forsøk på å få utstyret løs siden midten av desember.

Selskapet meldte 14. desember om at funn av olje og gass i brønnen, noe som gjentas i dagens melding, blant annet gass nivåer på inntil 21 prosent, samt lett olje.

De vil nå plugge den nedre delen av brønnen og forsøke å test det høyere liggende Oligocene-sonen. Primærmålet for brønnen var laget fra midtre del av Eocene hvor det under boringe ble påtruffet meget gode indikasjoner på olje og gass. Brønnen nådde 4.900 meter hvor det ser ut til at brønnveggen har kollapset over borekronen.

Selskapet vil ikke forsøke å sidestege brønnen på grunn av den store usikkerheten forbundet ned et slikt forsøk, kommer det frem i meldingen. Det planlegges i stedet boring av en ny brønn på Norio en gang til neste år. Testingen av det øvre laget er ventet å starte i slutten av januar.

På Manavi-feltet er også fremdriften treg etter problemene med sidestegsbrønnen M11Z. Det forhandles nå med Schlumberger syrestimulering og fullføring av brønnen. Ved en kontraktsinngåelse er det ventet at testarbeidene kan starte opp igjen i mars neste år. Den nye brønnen på Manavi, M12, er ventet på begynt neste måned med ferdigstillelse i mai.

N97H-brønnen på Ninotsminda er ifølge oppdateringen ventet å være klar til testing innen utgangen av januar.

I Kazakhstan har brønnen på Kyzloi-feltet KYZ106 produsert gass under testing. Ytterliegre en brønn skal testes i forbindelse med første fase på gassutviklingsprosjektet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere